Mereu zic ca nu fac nimic si-ntotdeauna, din pacate, fac ce zic.

Despre tacticos trebuie sa stiti doar atat: respira totbal. Altfel, este nascut in mai '79, de profesie mare inginer si pasionat de strategie de orice fel.

S-a gandit sa faca acest site … blog … pagina, sau ce-o fi, in ideea de a intalni alti psihopati care au in minte doar fotbal. Da, la mine e deja psihoza. Momentan lucrez la o carte intitulata Strategii Fundamentale in Fotbal care e structurata cam la fel ca si pagina de internet, dar ceva mai elaborat. M-as bucura pentru orice parere, sfat, povata etc primita de la voi. De asemenea astept opinii referitoare la tacticoasele mele, sau daca aveti chef, va astept cu propriile voastre articole, ce vor fi publicate pe site in sectiunea dedicata invitatului.

tactica.fotbal@yahoo.com

Succesul depinde de stiinta antrenorilor de a pune in valoare arta jucatorilor.

VA INVIT SA VA ALEGETI O TEMA, INDIFERENT CARE SI SA VA CREATI PROPRIUL EDITORIAL. ACESTA VA FI PUBLICAT PE SITE DUPA CE IN PREALABIL IL VETI TRIMITE PE ADRESA DE EMAIL DIN CONTACT. S-AVETI INSPIRATIE!
Recieve news about this website directly to your mailbox
Scrieţi codul de control "1144"
 

Cele mai placute momente in fotbal sunt cu siguranta cele in care reusesti sa ataci poarta adversa si eventual sa si marchezi insa pentru asta este nevoie de mult efort. Pregatirea atacului incepe atunci cand balonul se afla in posesia adversarului si poti opta pentru doua variante. Fie te retragi si te pregatesti pentru a primi atacul advers, fie te orientezi catre balon si te lamsezi in urmarirea acestuia printr-un presing sustinut asupra adversarului cu mingea si a celor din imediata apropiere obligandu-l pe acesta sa joace cu un balon lung sau fortandu-i greseala.


In varianta in care retragandu-te in aparare reusesti ulterior recuperararea apar de aici doua oportunitati. Prima dintre ele ar fi sa lansezi o contra rapida daca reusesti sa gasesti un spatiu liber in defensiva adversa profitand astfel de elementul surpriza, iar a doua este sa pornesti cu rabdare la o constructie elaborata. Pentru asta este nevoie sa treci printr-o faza incipienta de posesie pasiva prin care pui stapanire pe controlul balonului si sa fixezi adversarul. Apoi posesia devine activa, crescand viteza de circulatie a balonului si gradul de risc al paselor, iar cand adversarul este dezechilibrat intri in ultima faza cea de constructie a atacului pe partea pe care ai reusit sa creezi superioritate. Daca pana acum a fost nevoie de rabdare in acesta faza este esential pentru a creste rata de succes sa ajungi cat mai rapid la pasa decisiva fara insa a precipita finalitatea fazei.


Daca pe faza de aparare alegi sa ramai cu echipa sus in presing, atunci e indicat sa mentii distanta dintre ultimul fundas si cel mai avansat atacant cat mai redusa. Acesta distanta determina succesul jocului cu presing. Daca presingul da rezultat si intri in posesie este indicat sa fortezi pasa in adancime sau patrunderea frontala urmata de pasa decisiva astfel incat adversarul sa nu beneficieze de timpul necesar regruparii. Aceasta modalitate de abordare a jocului este extrem de solicitanta din punct de vedere fizic pentru proprii jucatori.


In general o echipa care foloseste o aparare retrasa nu va folosi presingul decat ocazoinal si doar pentru a sacai si a ingreuna desfasurarea atacului advers, iar o formatie cu o aparare avansata va fi agresiva si va forta greseala adversarului prin presing.

Am ales mai departe, pentru exemplificarea fazelor jocului, o echipa formata din patru fundasi, cinci mijlocasi si un atacant deoarece sistemul ofera solutii complexe pentru toate ipostazele unei partide. Astfe o aparare cu patru fundasi poate juca asa cum vom vedea atat avansat cat si retras (cu cinci fundasi nu se poate juca avansat, in timp ce doar cu trei nu este indicat sa te retragi in propriul careu), iar un mijloc cu cinci jucatori produce solutii multiple atat in atac cat si in aparare.

FOTBALUL POATE FI IMAGINEA FIDELA A VIETII SAU DOAR O CARICATURA.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one